vZTM Forum
Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Wersja do druku

+- vZTM Forum (https://vztmforum.waw.pl/new)
+-- Dział: Hydepark (https://vztmforum.waw.pl/new/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Na luzie (https://vztmforum.waw.pl/new/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D (/showthread.php?tid=1231)

Strony: 1 2 3

Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - ZKmOlsztyn - 23-08-2016

Dobry Big Grin Proste zasady.

Piszemy jak trafiliśmy tutaj gdzie się znajdujemy (a znajdujemy się w VZTM-ie jakby ktoś nie wiedział) Jezyk

I piszemy od kiedy gramy w OMSI Big Grin

Trafiłem tutaj przypadkiem. Otóż włączyłem przeglądarkę bo chciałem sprawdzić, o której autobus odjeżdża spod mojego domu i przypadkiem napisałem v ZTM Warszawa i pierwszy link to było właśnie to miejsce Big Grin

Gram w OMSI od dobrych 3 lat Big Grin

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - szymon200099 - 23-08-2016

Gdy byt vStargardu chylił się ku upadkowi i wszyscy wiedzieli co czeka tą vFirmę, zacząłem przeszukiwać inne vFirmy. Ta była dla mnie najlepszą opcją (i moje zdanie odkąd się tutaj zatrudniłem, nie zmieniło się Uśmiechnięty)
Grę zaczynałem jeszcze od pierwszej części OMSI w 2012, więc poświęciłem na nią 4 lata. Wcześniej, dwa lata jeździłem w vBusie, ale nie zamierzam tych dwóch gier porównywać xD

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - SolarisU12 - 23-08-2016

Można powiedzieć, że trafiłem tutaj przez Facebooka. W Październiku zobaczyłem profil vZTM Warszawa i czekałem, aż będzie się można zarejestrować. Znalazłem także filmy z przejazdów po mapie Ursusa i jeszcze bardziej mnie to wkręciło. I tutaj się wszystko zaczęło 6.11.2015 r. Uśmiechnięty

W Omsi gram ok. 4,5 roku, z czego dwa lata w OMSI 2 Uśmiechnięty Przez jakieś trzy miesiące grałem w vbusa (przed OMSI), a pierwszą zainstalowaną mapą do OMSI był Projekt Szczecin v2

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - colectors - 23-08-2016

No tak , znalazłem się tutaj przez stronę na fb , patrzyłem na strefe omsi stronę na fb i obok zobaczyłem stronę vztm warszawa i tak się tu znalazłem. Jestem tu od 5.08.2016 xD

W omsi gram już ok.3 lata , na początku kupiłem sobie omsi bo oglądałem na yt filmy i się skusiłem ,a od roku gram w omsi 2 Uśmiechnięty

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - dbogusz2 - 23-08-2016

Znalazłem się tutaj dzięki Wtorusiowi ;], który pokazał mi tą vfimę i wyjaśnił co to jest. A gram w omsi od hohoho i jeszcze trochę xD. Jak była jedynka to już grałem. Jak dziś pamiętam swój pierwszy kurs (Grundolf, jakimś Man'em dwupiętrowym) 2 godziny męczyłem się, żeby ruszyć z miejsca xD.

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Krashan - 23-08-2016

Szukałem na necie jakiś info o moim ukochanym ikarusku i trafiłem na filmik na YT z przejazdem tymże ikaruskiem na mapce 801 do vb a podpis głosił że teksturka pochodzi z vztm.eu więc się zarejestrowałem ale na początku tylko zasysałem bo byłem wtedy noobem i nawet nie za bardzo orientowałem się na forum xD dopiero gdy forum upadło i odrodziło się w 2013 postanowiłem aktywnie się na nim udzielać gdyż "starą gwardię" wymiotło i było miejsce dla nowych chętnych xD Za swoje wysiłki zostałem nagrodzony rangą PRO ale przyszło OMSI i forum opustoszało bo nie mieliśmy mapek a nikt nie chciał jeździć już w vb. Więc mocno zająłem się robieniem Ursusa. Początkowo miał to być tylko prostacki konwert mapki 716 z vb (wpadłem na ten pomysł bo soap konwertował wtedy 338) ale potem się wciągłem i powstało coś pomiędzy vb i OMSI xD w międzyczasie gdy robiłem mapke, forum dla którego ją robiłem potraktowało mnie jak śmiecia i zabrało mi PRO... gdy wróciłem z mapką cudem udało mi się wyszarpać moda... Teraz mimo braku czasu przez prace i rozwijanie mapki Ursusa staram się wchodzić na forum bo znów zacząłem dostawać groźby degradacji... (fajnie tutaj nagradzają najbardziej zasłużonego bo tylko ja wydałem jak dotąd mapke dedykowaną specjalnie dla vZTM-u Puszcza oczko )
A w OMSI gram dopiero od końca 2013 Jezyk

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Szymon - 20-09-2016

Do vZTM trafiłem właściwie przypadkiem w momencie, gdy absolutną nowością była stabilna wersja vBusa A6B i kiedy to mapa Siecoola (167+N01) oraz 135 były podstawami realizowania kursów. Stopniowo miałem okazję osobiście poznać wiele osób swego czasu znanych w środowisku warszawskich vBusiarzy - Czarka, Bartka, Roberta, Adriana, Maniurę, Domasa, Mrozarda czy Emila. Wkręciłem się w środowisko na tyle mocno, że po pewnym czasie zostałem "współudziałowcem" zarządu vZTM.eu - na forum kierowałem m.in. Mobilisem, R-2, później stałem się głównodowodzącym Działu Analiz Układu Komunikacyjnego vZTM (zmiany obsługowe, rozkładów, czasowe zmiany tras itp.). Od mniej więcej 2012 roku niestety zanikać zaczęła moja aktywność (głównie ze względu na pracę i studia) - pojawiło się tzw. syndrom wypalenia. Wtedy też pojawiło się OMSI, które zdetronizowało vBusa i spowodowało, że nasza ówcześnie świetnie prosperująca Firma stanęła na skraju upadłości z powodu problemów z dostosowaniem się do nowej Omnibusowej rzeczywistości.

Przepraszam za paplanie głupot ale próbuję zdobyć możliwość pisania w Shoutboxie i sprawdzam czy pisanie w Hydeparku coś daje Big Grin

/Nie daje, poradzimy sobie inaczej xD //szymon200099

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Soap - 21-09-2016

Trafiłem na vZTM (wtedy to jeszcze vWarszawa czy Witrualna Warszawa była) jakoś z polecenia znajomego. Po prostu dał link że założył forum vfirmy do vBusa. Na początku byłem zwykłym kierowczykiem jak większość z Was. Forum sobie działało w miarę sprawnie, aż kolega stwierdził że nie chce już forum prowadzić i zapytał czy nie chcę go przejąć. Założyłem nowy serwer i tak (chyba) w 2007 otworzyłem vZTM i do dziś jestem adm choć przez pracę jak widać rzadko się tu pokazuje Uśmiechnięty Na początku było skromnie ale w 2008 roku tak się rozkręciło że szok. Najlepsze były lata 2009-2012. Wtedy to był ruch taki że hohohohohohohoho. Nawet własny płatny serwer mieliśmy i użytkownicy zrzutki robili Uśmiechnięty Niestety ludzie wyrośli, poszli do pracy, wyższych szkół itp. i powoli zaczęło zdychać. Obecnie widać jak to wygląda. Ogólnie jest to strzęp dawnego vZTM ;(

A w OMSI zacząłem grać niedługo po tym jak wyszło Puszcza oczko

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - pogi - 21-09-2016

Miłego czytania Big Grin

Pierwszy raz jeździłem u konkurencji była tak zwana firma MZK Warszawa z trasami do vb z lat ja wiem... 80'? Potem brałem kursy z wolnego i ich nie wykonywałem xD z tego powodu trafiłem na różową listę (tak sie to wcześniej u nich nazywało). I jakoś potem przypadkiem zobaczyłem że powstaje "reaktywacja vztm" i linie były jeszcze do vb ale były już plany na uruchomienie omsi. I tak dalej... do dziś.

I krótko o omsi. W momencie gdy dostałem nowy komputer dostałem je na święta 3 lata temu do tego czasu byłem skazany na vbusa bo miałem tak beznadziejnego kompa że nawet właśnie vb ledwo dawał na nim rade. Zacząłem ogarniać edytor powoli itp. i wydałem najgorsze dziadostwo jakie świat widział czyli Elsnerów i trochę po wydaniu podjąłem współpracę z eRgonem i do dziś próbujemy coś wydać Puszcza oczko

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - eRgon - 21-09-2016

To jak tak Wam się zebrało na wspomnienia to też od siebie dorzucę moją historię.
Zbyt szczegółowo tego nie pamiętam bo jednak na forach autobusowych siedzę z 6 lat.
Moja przygoda zaczęła się jak miałem z 10/11 lat i szukałem jakiejś fajnej gry typu symulator bo tylko w takie lubię grać do dziś xD
Wpisałem w Google symulator autobusu i wyskoczył mi VirtualBus, zarejestrowałem się na forum vbusa i zacząłem sobie pobierać wszystkie pliki itd. W końcu zauważyłem na dole bardzo ładny banner vZTM.eu - postanowiłem się tam zarejestrować.
Na początku w ogóle nie wiedziałem o co tam chodzi, zadawałem głupie pytania i byłem uważany za zwykłego dzieciaka co usiadł przed kompem. Wkurzałem całą ekipę na forum, aż w końcu zostałem zbanowany xD
Miałem wtedy kontakt z jakimś typkiem rok ode mnie młodszym, który miał tam konto. Kolesia praktycznie znałem tylko z vZTM i GG, a ten powiedział, że może mi dać swoje hasło do forum i razem będziemy z tego konta korzystać...
Wróciłem tam jako Matidamians Big Grin Koleś też nie miał zbyt dobrej opinii, ale jakoś przetrwaliśmy dłużej na forum. Do dziś pamiętam, że miałem problem ze zdaniem prawa jazdy w OSK i WORD hahaha.
W końcu też się doigrałem i zostałem zbanowany Jezyk Za jakiś czas założyłem nowe konto i już tak się nie udzielałem bo bałem się, że administracja się dowie, że ja to ja.
UDAŁO SIĘ!
Po jakimś czasie zacząłem brać udziały w konkursach na różne stanowiska i najczęściej wygrywałem konkursy na dyspozytora firm ajencyjnych. Przez późniejszy brak czasu przez jakiś okres mnie nie było w świecie vfirm. Gdy chciałem wrócić vZTM.eu upadł i poszedłem na urlop. Po jakimś pół roku napisał do mnie jeden z ekipy forum, że postało to forum.
Postanowiłem, że jest to moja szansa na zdobycie szacunku Jezyk Jednak nie udało się. Wpadłem na CL, a potem zostałem kilkakrotnie zbanowany i za każdym banem zakładałem nowe konto. Założyłem w końcu konto (Doktorek) i napisałem do Soapa żeby mi pozwolił zostać - zgodził się.
Tak się jakoś ułożyło, że pewnego dnia wchodzę na forum i widzę, że dużo osób ma nowe rangi (moderatorów i adminów). Sam nie zauważyłem, że ja też mam moderatora!
Byłem modem i byłem, aż awansowałem na ProAdmina i tak było do 1 września 2016 r.
W między czasie byłem administratorem na vgdańsk.cba.pl Uśmiechnięty

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Solaris4154 - 11-03-2017

Do vZTM trafiłem przez profil vZTM na Facebooku. 2,5 lata temu zobaczyłem ich profil i zdecydowałem, że tu będzie dla mnie bardzo miła atmosfera. Uśmiechnięty No to zarejestrowałem się i tak zaczęła się moja przygoda, oczywiście z przerwami, których powód były sprawy rodzinne i brak czasu na pracę w vZTM.
A co do OMSI, to gram już gdzieś od końca maja 2013 r. Najpierw na OMSI 1, a jak wyszła druga część tej gry, czyli było to gdzieś 12-13 grudnia 2013 r., to gram i do dziś na OMSI 2.

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - SebaR2 - 12-08-2017

No więc tak, cała historia z moim trafieniem tutaj jest dosyć ciekawa, bo na samym początku znalazłem na yt filmik z przejazdu po Ursusie i zastanawiałem się skąd Ci którzy nagrali mają tą mapę xD no cóż, po jakimś czasie dowiedziałem się że jest coś takiego jak vZTM. No dobra, jakiś czas później postanowiłem że założę konto, zatrudnię się i zdobędę mapę xD no ale niestety forum nie istniało (połączenie z Wirtualną) Założyłem konto tam, pobrałem Białołękę z linią 211 i byłem zadowolony bo bez zatrudniania się tam miałem mapę która nie jest ogólnodostępna xD No ale cały czas brakowało mi tego Ursusa więc pewnego razu postanowiłem jeszcze raz sprawdzić czy forum przypadkiem nie powróciło. Stało się Wykrzyknik Jest vZTM Big Grin no to bez zastanawiania się założyłem konto, zostałem przydzielony do R-1 choć pisałem że chcę R-2 Jezyk no trudno i tak fajnie że będzę miał Ursus <3 jakaś akcja była że tych którzy pisali że chcą do danej zajezdni poprzenosili więc i ja trafiłem na moje R-2 Big Grin Dostałem grafik a w nim 716 Big Grin no nareszcieeee xD niestety mapa mi nie działała i zmuszony byłem się zwolnić Jezyk kilkanaście dni później pierwszy raz posłużyłem się maptoolsem i naprawiłem Ursus xD Jakoś spodobał mi się ten grafik więc bez zastanowienia zatrudniłem się ponownie Big Grin no i tak zostało aż do dziś Big Grin w międzyczasie przeszło kilku kierowników Kleszczowej, próby szukania zmiennika (padło na nowego kierowcę o nicku Szymon200099 ;]) pewnego razu zyskałem rangę Nadzór Ruchu a jakiś czas później nadeszły zmiany w zarządzie forum i zyskałem kolorek niebieski który dostałem po zmienniku xD Więc tak jakoś wyglądała moja przygoda z vZTM która oczywiście się mam nadzieję szybko się nie zakończy Big Grin

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Whisky1704 - 12-08-2017

U mnie to było tak. Pewnego dnia grając OMSI 2 zauważyłem na youtube filmik z linii 194 w omsi. Zeszłem w opis i okazało się, że mapa należy do vZTM Warszawa. Więc wszedłem na strone zarejestrowałem sie spojrzałem sklep i widze, że nic nie ma i, że to oszukane potem po paru miesiącach postanowiłem się zatrudnić. Przypisano mnie do R-1 chociaż wolałbym R-4 no, ale cóż. Pracowałem tak sobie aż do kwietnia, gdy na forum zaszły zmiany. Po tym zostałem przydzielony do Mobilisu. Zrobiłem pare kursów i nagle do głowy wpadł mi pomysł na to, żeby urealnić alpino i tak po jakiś 2 miesiacach pracy wydałem modyfikacje. A, po kolejnych kursach przeniosłem sie do R-2 i dostałen range Zasłużony po 2 miesiącach po wyadniu modyfikacji. Aktualnie w omsi zajmuje się robieniem modów, hofów i obiektów do map. Mam nadzieje, że jeszcze długo tu popracuje Uśmiechnięty

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - PkmowiecSC - 30-09-2017

Trafiłem tutaj ponieważ kiedyś się zarejestrowałem ale zapomniałem, hasła i nicku Big Grin w Omsi2 dwa gram już 4 lata dlaczego tu trafiłem? Ponieważ jestem Zaglebiakiem a my z Warszawiakami , bardzo się lubimy.

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - FanSzyn - 12-11-2017

Witam, do vztm trafiłem poprzez przeglądanie filmów na YT z map warszawy do OMSI2.
A w OMSI gram 2,5 roku.

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - sawes05 - 09-02-2018

No u mnie to śmieszna historia. Generalnie zarejestrowałem się jeszcze na starym vztm.eu, żeby podwędzać tektury do vbusa i ewentualnie mapy. Uśmiechnięty Nie udzielałem się na forum, bo jakoś zbytnio mnie to nie obchodziło. Któregoś razu wszedłem na stary vztm, a tutaj error 404. Smutek, ale szybko o tym zapomniałem. Potem wjechało OMSI i o vbusie kompletnie zapomniałem, choć na starym dysku w szafie mam tonę map i modeli z tej gry. Przez kilka lat nie interesowałem się vztmem, aż w końcu przypadkiem jakoś w 2016 trafiłem na wirtualną. Zrobiłem tam masę tekstur, najróżniejszych serii SU, ale pod koniec 2017 wyszła nieprzyjemna sytuacja z rzekomą kradzieżą dodatku (chyba 122). Miałem tam wydać swoje modyfikacje, no ale w sumie szczęście że tak się nie stało. A do was trafiłem względnie niedawno i jestem chyba jedyną osobą, która dostała tak wysoki awans w tak krótkim czasie. Z Wirtualną mnie już nic nie łączy i zależy mi na rozwoju tej firmy Uśmiechnięty Toteż cały czas, jak widzicie coś robię Uśmiechnięty

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - sebekfm - 09-02-2018

Witam.

Na vztm trafiłem przypadkiem na YT chyba na film z przejazdu linii 716. Wczoraj zapis, a dziś pierwszy post.

W OMSI gram z 5, może 6 lat. Ciekawą sprawą jest to, że pod OMSI składam swoje komputery i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki sprzęt musiał bym złożyć, żeby na każdej mapie było ładnie i płynnie Puszcza oczko No ale taki o jest urok tej gry.

Pozdrawiam wszystkich.

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Dezerter69 - 12-02-2018

Witam, u mnie historia podobna jak u kolegi wyżej. Też znalazłem na YT filmik z przejazdu 716 i tak jakoś wyszło, że jestem teraz tutaj Uśmiechnięty. A co do OMSI, to będą ze 4 lata jak gram w ten symulator. Pozdrawiam wszystkich Uśmiechnięty

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - dominobus - 01-03-2018

Na YouTube widziałem przejazd linią 194 i tak mnie zaciekawiła, więc tak dołączyłem. A w omsi 2 gram jakoś od 4 lat.

Pozdrawiam wszystkich

RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Alekto - 07-03-2018

Na początku 2018 gdy zaczynałem swoją przygodę z Omsi obejrzałem gameplay z przejazdem linii 320. Szybko dowiedziałem się, że mapa jest własnością niejakiej Wirtualnej Warszawy. Chciałem się zarejestrować by móc sobie pojeździć po Bemowie, ale forum było zamknięte. Kilka dni później dowiedziałem się o istnieniu fałzetteemuf, zarejestrowałem się i od tamtej pory tutaj pracuje

A w Omsi gram od stycznia 2018