Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Wersja do druku +- vZTM Forum (https://vztmforum.waw.pl/new) +-- Dział: Hydepark (https://vztmforum.waw.pl/new/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Na luzie (https://vztmforum.waw.pl/new/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D (/showthread.php?tid=1231) |
RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Matuszewska - 08-03-2018 Ja tutaj zawitałam, jak zobaczyłam że okolice mojego domu są w odzwierciedleniu gry, po napisaniu do funpage'a strony dowiedziałam się o takiej działalności, i koledzy pomogli mi wszystko zrozumieć co i jak. A jeszcze się chyba czegoś nowego dowiem Mam nadzieję, że ta współpraca się opłaci! RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Jakubik - 27-03-2018 Jeszcze tu nie pisałem, ale chyba to najwyższa pora żeby opisać moją historię pod tytułem " Jak trafiłem do vZTM i kiedy zacząłem grać w OMSI" To zacznę od mojej historii z Omsi. Zanim zacząłem grać w Omsi oczywiście grałem w vbusa . Na tytuł Omsi "1" natrafiłem zupełnie przypadkiem oglądając filmiki na youtube, po obejrzeniu kilku filmików "zakochałem" się w tej grze (tak...ciężko w to uwierzyć ). Był to wtedy rok z tego co pamiętam 2012. Wtedy o vfirmacj jeszcze nie wiedziałem oraz za dużo to ich nie było. Jak się dowiedziałem że będzie Omsi 2 to byłem w siódmym niebie ponieważ ten symulator odwzorowuje coś czym się interesuję więc możliwość jeżdżenia jeszcze przegubami to było coś. Więc krótko po premierze zakupiłem przez internet wersję angielską. I tak sobie grałem aż do 21 Listopada. Tu na forum zarejestrowałem się właśnie dnia 21.11.2015, żeby zobaczyć co to jest taka vfirma i jak to wygląda, ale jeszcze nie miałem zamiaru ani czasu żeby się zatrudnić. Dnia 25.02.2017 złożyłem podanie o rozpoczęcie pracy/przydzielenie do zakładu, nie musiałem długo czekać, ponieważ już 2 godziny później nie zawodny proadmin szymon200099 przydzielił mnie do zakładu R-1 "Woronicza" ( Dla tych co nie wiedzą to było na nie długo przed wielkimi zmianami) Od tego czasu jeździłem jako kierowca pod banderą trzech zakładów w następującej kolejności: R-1, R-2, Mobilis i później znowu R-2. Prawie po roku od mojego zatrudnienia 31.01.2018 został ogłoszony konkurs na kierownika zakładu R-2 "Kleszczowa" , więc postanowiłem się zgłosić i zobaczyć co los przyniesie . Po czterech dniach został ogłoszony wynik gdzie widniał mój nick...i tak oto jestem Kierownikiem zakładu R-2 "Kleszczowa" aż po dziś dzień ( tak wiem długo nie minęło ). Od kiedy tu się zatrudniłem poznałem dużą ilość bardzo fajnych oraz życzliwych osób z którymi łatwo i szybko jest się dogadać w różnych sprawach. Po przepracowanym tutaj roku i jednym miesiącu sądzę że pod względem organizacji oraz osób tutaj pracujących mogę stwierdzić że jest to jedna z nielicznych vfirm która jest na bardzo wysokim poziomie pod wieloma względami i godna polecenia innym. Gratuluję oraz mam nadzieję że ta firma będzie jeszcze bardzo długo widniała na rynku vfirm do Omsi 2. A więc to taka oto moja historia z Omsi oraz vZTM Warszawa RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Blacky - 14-06-2018 No to i ja naskrobię parę słów Przygoda moja zaczęła się kilka ładnych lat temu jeszcze na forum Vztm Vbusa. Jako że ojciec mój pracował od zawsze jako driver na Kleszczowej a później w Conexie, zaszczepił mnie oczywiście zamiłowaniem do autobusów, latałem z nim od najmłodszych lat. Któregoś dnia usiadłem przed kompem i trafiłem właśnie na forum vbusa. Nie ukrywam że były to zajefajne czasy, czasy które już nie wrócą, poznałem tam bardzo fajnych ludzi i oczywiście założycieli Bartka i Czarka. Okazał osię wogóle, że mieszkają również na Ochocie, rzut beretem ode mnie. Ekipa była bardzo zgraną paczką. Ludzi na forum było mnóstwo, czasami brakowało brygad dla ludzi. Niestety czas leci, i powoli zaczęło się wszystko rozpadać. Jeżeli chodzi o stanowiska to oczywiście zaczynałem od zwykłego szaraka, ale szybko piąłem się po szczeblach kariery Kierownikiem zajezdni byłem na początku w ITS-e, prowadząc go razem z Websterkiem, później przyszło R2, R1 i nawet chyba R3. Następnie po jakimś czasie zostałem moderatorem a w ostatniej fazie awansowano mnie na PRO Admina. Jeśli ktoś z tego forum pamięta tamte czasy, to na pewno będzie mnie kojarzył. Niestety czas leci i coraz więcej ludzi zaczęło się wykruszać. Krok po kroku robiła się kiszka aż w końcu nastapił krach. Przez dość długi czas dałem sobie spokój, aż pewnego dnia wpadło mi w ręce OMSI, no i poszło... Forum Kozłowa i jeszcze tam gdzieś również na wyższych szczeblach, chyba oprócz Stargardu, tam byłem tylko kierowcą. Któregoś dnia postanowiłem wpisać znowu vZtm i ku mojemu miłemu zaskoczeniu, okazało się że coś takiego istnieje :o i zostałem i tak sobie siedzę i dorabiam. Pozdrawiam wszystkich Blacky RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Kierowcaadam - 14-06-2018 To może i ja coś od siebie tutaj dodam. Autobusami jestem zajarany od dawna, dawna. Na urodziny w 2012 roku dostałem omsi (jeszcze jedynkę). Potem już sam kupiłem jeszcze omsi 2, tym samym jeszcze bardziej rozpaliłem swoją miłość do autobusów. No i tak siedzę w tym już z 6 lat i wkurzam się na problemy techniczne. A do vZTMu trafiłem z youtube. Szukałem jakiś map Warszawy i się głowiłem - skąd oni mają te mapy? Pod jednym filmikiem był link do forum, a więc zarejestrowałem się, przeszedłem egzamin i trafiłem na Kleszczową, na której jestem do teraz. Na początku jak typowy Janusz przyszedłem tylko po dodatki, ale z czasem mi się bardzo tu spodobało i teraz jestem w takim miejscu w jakim jestem. RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Westu - 27-06-2018 No to teraz ja. Moja przygoda z Omsi zaczeła się tak> Oglądałem Serię z ETSa WB, Pewnego dnia wyszedł film z Omsi 2. Trach! Kolejne 5 odcinków z tego symulatora tak mnie zafascynowało że aż sam chciałem w ten symek zagrać. Pewnego dnia, Jak byłem na zakupach w Biedronce spojżałem na półkę z grami. BUM OMSI 2 ZA 20 ZŁ. Brałem w ciemo. Zaraz moment... Czemu tak polubiłem omsi? Bo lubie WTP Warszawa. Wracając Będąc na strefa-omsi.pl znalazłem użytkownika z modem na Biletomat i brygadówkę do SU. Spytałem skąd on je ma. A on na to, Z Wirtualnej Warszawy. Od razu Wyszukałem stronę Wirtualna.waw.pl I się zatrudniłem. Po jakimś czasie jednak Wirtualna Połączyła się z vZTM. I oto teraz tu jestem RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - TEGxPompa - 23-07-2018 A oto moja historia: O OMSI (jeszcze wówczas jedynce) dowiedziałem się parę lat temu, szukając jakiś ciekawych symulatorów. Wtedy już grałem nałogowo w vBusa na dodatkach społeczności. Jednakże mój złom chyba zapaliłby się jakbym próbował na nim odpalić OMSI. W 2016 złożyłem nowy komputer i pierwsze co zakupiłem na Steamie to było właśnie OMSI 2 (nie licząc CS:GO ) i przewaliłem na nim już dużą część swojego życia. O vZTM dowiedziałem się w czasach, kiedy działał na mapach w vBusie. Chciałem się zatrudnić ale straciłem wtedy zainteresowanie vBusem i przerzuciłem się na inne gry. Ponownie przypomniałem sobie o vZTM, kiedy na Strefie OMSI znalazłem reklamę vBKM. Postanowiłem sprawdzić, czy to działa i jak działa. Kiedy zobaczyłem, że jest używany do jazdy OMSI 2, zarejestrowałem się i zostałem po egzaminie kierowcą w Mobilisie. RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - kacpermes - 26-07-2018 Do usunięcia RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Miłośnik12240 - 21-11-2018 Zauważyłem, że część moich znajomych tu pracuje i polecają was, więc postanowiłem, że czemu nie. Na razie moje raporty są jakie są, ale wiem, że to się poprawi. W OMSI zacząłęm grać (o ile można to było tak nazwać) w ok. 2016 roku. Mój komputer był wtedy nieprzystosowany do gier. Autobusy skakały, były lagi itp. W grudniu 2017 roku zacząłęm grać w OMSI 2 na dobrym sprzęcie. Pamięć kompa wymaga rozszerzenia, dlatego występują czasami lagi, ale jak to poprawię to będzie lepiej. Więc jakoś tak to wygląda. RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - KjetPL - 21-11-2018 Jak trafiłem na forum? Szukałem jakiegoś gameplayu z OMSI 2 po Warszawskiej mapie, i trafiłem na 206 na kanale Jakubika. W OMIS 2 gram od początku tego roku. Oczywiście moje zainteresowanie grą przyciągnął WB. RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Antolek1 - 23-11-2018 Pierwszy raz w omsi 2 zagrałem ok 3 lata temu. Do vZTM trafiłem przez gameplay z Warszawy i znalazłem kogoś kto grał z modami z vZTM i się zainteresowałem jak działa vFirma i zdecydowałem że sprubuje i sprubowałem i tak jestem. RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Powiślak - 23-11-2018 A ja tą śmieszną gierke dostałem 6 lat temu na urodzinki, potem przeżutka na OMSI 2 w 2014 roku. Od 05.2016 kierowca na wirtualnej warszawie, od 06.2017 mechanik a od 04.2018 sobie tutaj jeżdżę RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - CafeKaskada - 01-12-2018 Loading... RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - polakmichał - 20-01-2019 A moja historia z Omsi rozpoczęła się oczywiście od Vbusa [*]. W 2012 dostałem od dziadka prezent, którym był właśnie ten symulator .Na ,,jedynce'' jeździłem do 2015, wtedy dopiero dowiedziałem się o 2-giej części dlatego szybko ją zakupiłem, i jednocześnie dowiedziałem się o takich stronach jak Strefa Omsi albo Omnibussimulator. Przeglądałem Youtube pewnego dnia i zauważyłem nagranie z mapy Warszawy (264 albo 519), o której wcześniej nigdy nie słyszałem. Oczywiście kliknąłem aby to zobaczyć i własnym oczom nie wierzyłem Myślałem do tamtej pory, że jedyne mapy to Białołęka, Rembertów i Warszawa Bemowo W opisie był link do tego forum, więc szybko wszedłem i byłem po 10 minutach zarejestrowany. RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - tarmichal - 21-01-2019 Ja przez przypadek znalazłem waszą vfirmę i tu mi się podoba i tu się zatrudniłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) A w OMSI gram od dwóch lat ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ) RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - matix_3314 - 21-01-2019 To teraz pora na moją historię Jakiś czas temu na youtubie widziałem przejazd po mapie Ursusa i Warszawie Wschód . I się zastanawiałem skąd jest ta mapa otworzyłem opis tego filmu i był link do forum na którym się zarejestrowałem. Przeczytałem co trzeba zrobić aby być kierowcą. Zdałem Egzamin w WORD'zie i zostałem przydzielony do R-2 gdy jeszcze Kierownikiem był Jakubik Jak miałem 8 lat dostałem OMSI 1 w które grałem jakieś 2,5 roku.Ale potem dowiedziałem się o OMSI 2 więc kupiłem OMSI 2 i byłem w szoku! Bo były autobusy przegubowe których nie było w "Jedynce". I tak do dzisiaj jest i narazie będzie. RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - PkmowiecSC - 16-02-2019 byłem pracownikiem kiedyś Wirtualnej Warszawy bo uwielbiam warszawskie Autobusy Jeśli chodzi ile gram w Omsi2 to bedą już jakieś 3 lata RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - autobusiarz4 - 13-06-2019 Do VZTM trafiłem zupełnie przez przypadek oglądając filmy z OMSI 2. W którymś momencie wyświetlił mi się w proponowanych film z przejazdu linią 262 (moje rejony), więc wszedłem obejrzałem, zakochałem się i zajrzałem w opis, a tam link do mapy. Wszedłem w link i mnie przekierowało tu, patrzę, sklep, klikam i widzę że te mapy nie są za darmo tylko za punkty. Przejrzałem trochę forum i ogarnąłem że żeby zdobywać punkty, trzeba być kierowcą, no i w ten sposób się zaczęła przygoda z vFirmą. A co do OMSI to oglądałem filmy z ETS 2 u Wujka Bohuna i mi się (znowu) wyświetlił w proponowanych film z OMSI, obejrzałem chyba z 20 odcinków tracąc 2 tyg. życia i zwyczajnie kupiłem. Ps. Musiałem przejeździć z 70h żeby w pełni ogarnąć jak się jeździ autobusem (Była to moja pierwsza styczność z symulatorem autobusu) RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Urbino 12 - 24-02-2020 Gram w OMSI od listopada 2019, ponieważ kiedyś trafiłem na yt na jakiś film z OMSI 2. To zacząłem się bardziej się interesować. A jak kupiłem omsi2 to zacząłem na forach szukać map Warszawy i wszedłem w Xaliona i tu mnie przeniosło to się zalogowałem. //Na forum piszemy po polsku - staraj się unikać błędów otrograficznych! RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Urbino 12 - 26-02-2020 (24-02-2020, 23:53)Urbino 12 napisał(a): Gram w OMSI od listopada 2019, ponieważ kiedyś trafiłem na yt na jakiś film z OMSI 2. To zacząłem się bardziej się interesować. A jak kupiłem omsi2 to zacząłem na forach szukać map Warszawy i wszedłem w Xaliona i tu mnie przeniosło to się zalogowałem. RE: Jak trafiłeś do VZTM i kiedy zacząłeś grać w OMSI. :D - Michcio5312 - 03-03-2020 Do Vztm warszawa trafiłem tylko przez filmy z modyfikacji vztm sprawdziłem i tak jeżdze od miesiąca |