Ponieważ pracuję nad nową wersją mapy chciałem naprawić też błędy jeśli jakieś wyłapię i ostatnio oglądając film z przejazdu po mapie na YT zauważyłem, że błędnie wczytuje się jeden obiekt popękań jezdni. O dziwo u mnie wszystko z tym obiektem jest ok i chciałem was spytać jak wam wyświetlają się te popękania? Lokalizacja to zaraz jak się ruszy z Fortu Wola w stronę Ursusa. I czy ktoś może wie od czego to zależy? Czy osoba nagrywająca film ma jakąś złą wersję tego obiektu? A może to wina jakiś ustawień gry?
Warszawa Ursus
|
23-12-2024, 00:37
U mnie sprawa wygląda identycznie, jak na zamieszczonym przez kogoś filmie.
23-12-2024, 12:50
Mam coś podobnego też, na skrzyżowaniach koło PKP Gołąbki 2 przystanki wstecz za rondem.
Przydało by się zrobić również lepsze otoczenie w okolicach Szuberta, bo naprawdę pusto i parę domków na krzyż, odnośnie domków to wieje nudą, nie wiem czy w realu też mają jakiś drewniany płot.
23-12-2024, 13:51
@Krashan, daj nazwę obiektu oraz tekstury, w bazie na 100% znajduje się prawidlowy obiekt i zapewne ludzie je mają z innych map na ktorych byly one uszkodzone.
23-12-2024, 18:38
U mnie jest wszystko w porządku.
23-12-2024, 22:03
Obiekt ten to dira_7.sco z folderu UL/diry
Przezroczystość tego obiektu wynika z użycia tekstur w formacie .tga w którejś wersji tego obiektu (w .png elegancko się wyświetlają)
24-12-2024, 01:48
Dzięki panowie, czyli rozwiązało się, że problem leży w wersji tekstury
24-12-2024, 07:22
Problem się rozwiąże jak wszyscy pobiorą ten folder z bazy obiektow i je podmienią.
02-01-2025, 15:59
Problem nie leży w wersji tekstury, tylko w ustawieniu parametru [matl_alpha]. Jeśli jest na 1, to wyświetla się poprawnie, na 2 - zaczyna przenikać. Dokładnie to samo jest na Rembertowie i wynika z braku nadpisania plików.
02-01-2025, 17:16
Też nie, wszystkie obiekty z alphą powinny być stawiane na końcu bądź mieć wpis "[rendertype]" ustawioną na odpowiedniej wartości. W bazie plików powinna znajdować się zmodyfikowana przezemnie wersja tego obiektu która ma takie wpisy uwzględnione.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości